blago.1.25in

БЕОГРАД (Тањуг) - Фонд ''Благо'', Конгреса српског уједињења из Америке представио је данас део материјала снимљеног у манастиру Високи Дечани у Метохији, који ће ускоро бити презентован на ЦД-у и сајту.

На конференцији у Министарству за дијаспору речено је да ће посетиоци сајта www.srpskoblago.org моћи да ''виртуелно прошетају'' манастиром и виде све детаље, уз објашњење на српском и енглеском језику и сазнају све податке о настанку и историји манастира. Чланови Фонда ''Благо'' боравили су током јула у манастиру, где су најсавременијом техником направили око 4.000 висококвалитетних фотографија фресака, архитектуре и живота монаха који опстају у непријатељском окружењу, уз обезбеђење међународне полиције.

decani.jpg

БЕОГРАД, 5. августа 2005. (Бета) - Стручњаци фонда "Благо" Конгреса српског уједињења из САД, који од 1998. године дигитално снимају православне цркве у Србији ради њихове промоције у свету, представили су у петак у Београду снимке манастира Дечани.

Екипа Фонда је током јула најсавременијом техником направила око 4.000 снимака овог манастира на Косову - његове архитектуре, фресака и монашког живота - а целокупни материјал ће, највероватније од новембра, бити постављен на сајту www.srpskoblago.org.

Read more ...

Београд, 08.август 2005. 'Фонд 'Благо' Конгреса српског уједињења из Америке представио је данас део материјала снимљеног у манастиру Високи Дечани у Метохији, који ће ускоро бити презентован на ЦД-у и сајту.

На конференцији у Министарству за дијаспору речено је да ће посетиоци сајта www.srpskoblago.org моћи да 'виртуелно прошетају' манастиром и виде све детаље, уз објашњење на српском и енглеском језику и сазнају све податке о настанку и историји манастира.

Read more ...

Page 7 of 8

Go to top