Vise nego da me je obradovala vest da je knjiga pristigla do Beograda. Eto podudarilo se i to da je u toku protekle nedelje bilo puno zanimljivih sadrzina i na "nasoj" strani.

Avg 5, 2001

Pomaze Bog!

milesuc135.jpgVise nego da me je obradovala vest da je knjiga pristigla do Beograda. Eto podudarilo se i to da je u toku protekle nedelje bilo puno zanimljivih sadrzina i na "nasoj" strani. Zavrsen je podupirac za Tajnu Veceru- zapravo njen buduci privremeni nosac. Uzgred budi, ja sam morao malo i da poradim na njenom odvajanju kako bi testirao sve dosadasnje konzervatorske postupke. Posto je sve proslo po zamisljenom scenariju, trebalo je nosac podici i postaviti ga preko obezbedjenog lica freske. Za taj manevar morali smo potpuno da prekomponujemo skelu- kako bi on mogao da se podigne gore na 7 metara. Preciznije, napravljen je metalni kavez romboidnog oblika i u petak je podignut nosac.

Od nedelje krecemo sa onim najvaznijim i presudnim zahvatom. Dace Bog da se sve lepo okonca.

Imam nameru da svratim do SUC-a po knjigu i da "istovarim" nove snimke, u ponedeljak. Mnogo zahvalnosti za svu podrsku- pa i u strucnom segmentu (na knjizi).

Pozdrav od milesevaca koje vodi Mija.

Neka nam Gospod sve ovo blagoslovi!

Go to top