blago.1.25in

ДИПЛОМА 2004

У понедељак, 28. јуна 2004. у музеју "25. мај" отворена је изложба "ДИПЛОМА 2004", изложба радова студената пете године Факултета примењених уметности. Фонд БЛАГО Конгреса српског уједињења већ шест година додељује награде најбољим студентским радовима, а ове године је, због изузетог квалитета радова, изабрано пет студената који су равноправно поделили прво место.

Добитници су:
- Зорица Обрадовић, студент на одсеку Зидно сликарство, за керамички пано
- Ведран Ераковић, студент на одсеку Примењена графика, за ћирилично писмо
- Бојана Тошић, студент на одсеку Текстил, за вунени тепих на тему "Реминисценција на стари ћилим"
- Вишња Витомировић, студент на одсеку Зидно сликарство, за триптих који тематски представља сведочанство о периоду 1999. године
- Бранкица Јанковић, студент на одседку Сценографија, за пројекат сценографије и макету позоришне представе "Аида"

Добитнике је изабрао жири Конгреса српског уједињења - Софија Шкорић са Универзитета у Торонту и професори ФПУ Гордана Ћирић-Крстић, Слободан Ђуричковић и Слободан Кајтез - а награде је уручила потпредседница др Софија Шкорић, а додели је присуствовала и директор београдске канцеларије, Славка Драшковић-Јовановић. Приликом отварања изложбе су такође додељене и награде ФПУ за најбоље радове, а њих је доделила ректор Универзитета уметности у Београду, др Милена Драгићевић Шешић.

Фонд Благо, Конгреса српског уједињења основан је са идејом да сачува и пропагира српско културно благо, оно из прошлости, садашњости и будућности.

Награде за најуспешније дипломце факултета примењених уметности, спадају у део који се односи и на садашњост и на будућност. Идеја је подршка и промоција младих талентованих Срба и Српкиња.

 


Награђени радови
Бранкица Јанковић
сценографија
"Аида"
Бојана Тошић
вунени тепих
"Реминисценција на стари ћилим"
Ведран Ераковић
ћирилично писмо
"Коледар"
Вишња Витомировић
триптих
"Сведочанство о 1999. години"
Додела награда
Атмосфера са изложбе
Go to top